Zelfvertrouwen vergroten met een beetje hulp en op eigen kracht!

Het is de basis voor plezier en geluk in je leven! Wanneer je een leven leidt dat vol zit met angsten en onzekerheden loop je altijd achter de feiten aan! Een leven vol met leuke ervaringen en positieve energie klinkt een stuk beter toch?

Met dit artikel gaan we de basis leggen om je zelfvertrouwen terug te krijgen, je zelfvertrouwen weer op te bouwen en je zelfvertrouwen te behouden.
Je zelfvertrouwen vergroten

Een belangrijke stap naar een leven vol met zelfvertrouwen is het volgen van de beste cursus zelfvertrouwen die er op dit te krijgen is in Nederland. Deze cursus kun je gebruiken om je zelfvertrouwen stap voor stap weer terug te krijgen en belangrijker nog: te behouden!

Om je op weg te helpen hebben we hier een aantal tips voor je op een rij gezet die jou gaan helpen bij het vergoten van je zelfvertrouwen.

Een paar zelfvertrouwen vergroten tips

Een belangrijke basisvoorwaarde voor zelfvertrouwen is dat je er goed uitziet! Probeer jezelf dan ook goed en passend te kleden. Daarmee voelt het alsof je alle situaties waarin zelfvertrouwen belangrijk is wat makkelijker en beter aankunt. Wanneer je er goed en verzorgd uitziet straal je dat ook af op de mensen om je heen! En zeg nou zelf: het voelt toch ook gewoon prettig als je daarnaast in redelijk nieuwe en schone kleding rondloopt. Je zelfvertrouwen is direct groter en je voelt je beter!

Vindt je het lastig om goede kleding te kopen of te vinden? Vraag dan je vriend of vriendin die er altijd zo leuk uitziet om je eens op weg te helpen. Schroom ook niet om de verkoopster in de kledingwinkel eens te vragen wat zij zou doen? Zij hebben tenslotte een bak vol ervaring!

Zelfvertrouwen en je bierbuik?

Het vergroten hiervan lukt ook door lekker in je vel te zitten! Zorg dat je er fit en gezond uit gaat zien! Natuurlijk kost dat moeite, maar er is niks lekkerder dan te beseffen dat je er zelf voor hebt gezorgd dat dat vetrolletje of bierbuikje verdwenen is. Je zelfvertrouwen krijgt er zo’n enorme boost van dat het zal voelen alsof je de hele wereld aan kunt!

Natuurlijk kun je dit effect ook nog eens versterken door gezonder te gaan eten! Hierdoor verlies je niet alleen gewicht maar ook je huid zal er beter van gaan stralen en je zult 100% zeker meer energie krijgen door een gezond voedingspatroon. Laat de verzadigde vetten, suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen lekker links liggen. Ze brengen per slot van rekening alleen maar ellende met zich mee!

Vergroten van je zelfvertrouwen door je attitude te veranderen

Hoe jij naar de wereld kijkt is allesbepalend voor je zelfvertrouwen! Zorg ervoor dat je overal je schouders eronder zet en nergens bang voor bent. Kom positief over op de mensen om je heen door rechtop te lopen en kijk iedereen recht in zijn ogen aan! Wees vriendelijk voor de mensen om je heen maar heb ook geen angst om nee te zeggen tegen iets wat je beslist niet wilt. Zeg duidelijk waarom je dat niet wilt en ze hebben het maar te accepteren dat jij sterk in je schoenen staat! Zo kan je zelfvertrouwen groeien!

Zelfvertrouwen vergroten door vriendelijk te zijn

Bekijk de wereld en de mensen om je heen met een open blik en je zelfvertrouwen zal klimmen naar ongekende hoogtes! Probeer altijd het beste in iemand te vinden en durf ze daar ook voor te complimenteren. Doordat je positief bent richting de ander zal zijn of haar respect voor jou groeien. Doordat je dit zal gaan merken groeit je eigen zelfvertrouwen.

Assertiviteit om je zelfvertrouwen te vergroten

Wees assertief richting de mensen om je heen die je het leven moeilijk proberen te maken! Wanneer jij iets niet wilt of wanneer jij je ergens niet goed bij voelt dan moet je het vooral niet doen! Wees dan ook niet bang om nee te zeggen wanneer je iets echt niet wilt! Wanneer je dit doet zal degene die het je vraagt respect voor je krijgen! Hierdoor groeit jou zelfvertrouwen en maak je duidelijk dat er met jou niet te sollen is.

Daarnaast is het belangrijk om je zegeningen en successen te herkennen! Wees blij met wat je al bereikt hebt want hierdoor krijg je ontzettend veel positieve energie die je helpt bij het verkrijgen van meer zelfvertrouwen en assertiviteit!

Assertief en agressief

Als iedereen denkt dat jij een makkelijke bent omdat je nooit eens voor jezelf opkomt en altijd maar stil bent tijdens vergaderingen of bijeenkomsten dan is verstandig om je mening of je stem eens te laten horen! Zorg dat je meer weet over het onderwerp door je er in te verdiepen en door de stukken goed te bestuderen! Omdat jij het meeste weet en je dit ook laat merken zal gegarandeerd niemand tegen je in durven te gaan en je werkgever zal positief verrast zijn! Doordat je zelf hebt gezorgd voor kennis laat je door middel van een agressieve assertiviteit zien dat je in staat bent het onderwerp af te sluiten in je eigen voordeel!

Ga je dit doen? Wees dan niet bang voor de reacties van de anderen. Sterker nog, de andere mensen zullen verbaasd zijn en in de meeste gevallen zelfs erg tolerant omdat jij hebt laten zien dat je boven het maaiveld uit durft te komen!

Ook in deze situatie houdt je de schouders omhoog en de rug recht! Kijk iedereen in de ogen aan en het zal je verbazen hoe blij ze met je zullen zijn. Door deze overwinning op jezelf zal je zelfvertrouwen direct groeien en leer je een belangrijke les voor de toekomst! Wees blij met jezelf en vertrouw op wat je allemaal kunt in plaats van je leven te laten leiden door de angsten en onzekerheden die je hebt. Ze brengen je alleen maar twijfel en dat kun je absoluut niet gebruiken in de weg naar een leven vol met zelfvertrouwen en assertiviteit!

Zoals meneer Steven Hawking het zegt: Iedereen is een genie als je maar weet hoe je moet denken!