Prikkels terwijl je door een drukke supermarkt loopt om de wekelijkse boodschappen te halen.

Mij gebeurt dit vaak.

Hoe je het kunt voorkomen is door een rustig moment uit te zoeken om deze vervelende taak te kwijten.

Daarnaast is het belangrijk om een boodschappenlijst mee te nemen zodat je je niet hoeft te piekeren wat er zoal gehaald moet worden.

Prikkels die je krijgt van alle andere mensen die er op dat moment ook zijn worden hierdoor gereduceerd omdat je naar je lijstje moet kijken en niet naar ‘t publiek.

Een goed uitgerust mens welke normaal prikkelgevoelig is kan zich ook beter concentreren.

Kinderen meenemen tijdens het boodschappen veroorzaken ook prikkels.

Denk maar eens aan hoe vaak je wel niet een kind op de vloer van een supermarkt ziet liggen krijsen omdat deze hoogst waarschijnlijk ook geprikkeld is door alle drukte en daarom kun je hun beter niet meenemen.

 

Mijn vriend, mijn prikkels

Mijn vriend snapt mij gelukkig heel goed. Hij ziet gelijk dat ik in zo’n situatie beland ben en kan mij er op attenderen. Hoe hij het doet? Eigenlijk raakt hij me alleen even aan en zegt bijna niks. Of alleen hé lief, hé pop. Een soort “wakker schudden” op een rustige wijze. Hij mag dus wel mee naar de winkel haha.

Met mijn verwarde en soms afwezigheid had, mijn inmiddels man, best wel moeite in het begin, totdat hij zich er in verdiepte wat er zich nu en dan afspeelt in mijn hoofd. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet is dus door hem voor mij een positief gevolg. Positief denken zegt hij dan.

Mocht jij nou niet in deze gelukzalige omstandigheid verkeren probeer dan hulp te zoeken, want alleen kun je dit niet!

Ga ervoor en begin bij je huisarts. Praat er over met hem of haar en misschien komen jullie dan samen tot een oplossing. Ook kun je een cursus zelfvertrouwen volgen als je dat wilt.