Hoe kun je je angstige gedachten eigenlijk stoppen. Hier is natuurlijk geen pasklaar antwoord op te bedenken. Je zou eerst eens bij de bron kunnen beginnen, door na te gaan waar je bang voor bent. Wat zorgt ervoor dat jij in je hoofd anders denkt dan anderen of in ieder geval wat dit opwekt.

Hoe en op wat voor moment ben jij in deze spiraal terecht gekomen? Probeer eens te achterhalen wat dit veroorzaakt heeft, door terug te kijken naar het verleden. Iets heeft er voor gezorgd dat je negatiever denkt dan voorheen. Stop hiermee en volg een aantal gratis tips.

 

Stoppen met negatief denken

Een aantal mogelijkheden hebben we je al gegeven om te stoppen met negatief denken, maar hier zal je wellicht niet genoeg aan hebben. Als je de optie verkiest om een training of cursus zelfvertrouwen  te volgen, dan is dit raadzaam.

 

Als je wilt werken aan je zelfvertrouwen en je kunt dit niet alleen, dan is hulp van professionele mensen voor jou uitermate geschikt. Zij kunnen je advies geven om van je negatieve gedachten af te komen. Laat je goed voorlichten, want er zit veel prijsverschil in assertiviteitstrainingen.

 

Ongelukkig voelen

Als jij je ongelukkig voelt, ben je niet in staat om logisch na te denken en kan je zelfvertrouwen een nog grotere knoei krijgen. Laat je gevoelens eens los. Tracht je negatieve energie om te zetten in een positieve gedachte. Wanneer je onzeker bent over jezelf laat je teveel leuke en onmisbare dingen aan je voorbijgaan omdat je bang bent. En dat is nu juist zo jammer want het leven is er om van te genieten! Wanneer je maar aan blijft modderen met een gebrek aan zelfvertrouwen komt het in ieder geval niet goed. je mist dan teveel leuke dingen waar je veel plezier en profijt van hebt!

Stop met het zorgen maken en onderneem actie om hier snel wat aan te doen! Wij hoeven je inmiddels niet meer te vertellen dat een leven zonder zelfvertrouwen niet leuk is, dat weet je namelijk al lang. Je zegt simpelweg te vaak nee tegen dingen die je eigenlijk best wel eens wilt proberen. Ook mis je teveel kansen in het leven waardoor je meer inkomen en promoties in je werk misloopt.