Grenzen aangeven

Tracht je grenzen aan te geven. Laat je negatieve gedachten los. Als je assertief gedrag vertoont moet na afzienbare tijd je persoonlijke effectiviteit toenemen. Als hulpverlening je hier bij kan helpen waarom zou je dit dan niet gratis aan willen nemen?

Wat ook een eenvoudige manier is, is om gedachten met elkaar uit te wisselen. Nodig een paar vrienden uit en praat erover. Durf je bloot te stellen. Vraag in de groep wat zij van jou vinden. Met name negatieve aspecten van jou, kunnen jou hierdoor positief beïnvloeden.

Laat het los

Soms moet je dingen loslaten. Als je altijd maar doorzeurt over één probleem wat je dwars zit blijf je hangen in een negatieve spiraal. Vaak val je dan in een diep gat, omdat je dan het positieve denken uit het oog verliest. Laat het los, denk aan andere dingen. Ga naar buiten en doe een wandeling.

Frisse lucht is goed voor je geest! Dikke onzin zul je denken, maar nee op die bank blijven hangen en piekeren is geen optie. Nee toch? Ik heb zelf een burn-out gehad. Wat dit onder andere inhoudt kun je daar lezen. Ook mindfulness kan je wellicht verder helpen. Ik heb hier baat bij gehad.

Charisma kun je aanleren

Precies zoals het er staat charisma kun je aanleren. Dit ben je niet, dit word je! Wat is charisma eigenlijk? Het is in 1 woord te omvatten “Uitstraling”. Als je deze bijzondere gave al bezit behoor je tot de weinigen. Meestal groeit dit naarmate dat je ouder word of meer levenservaring opbouwt. Laat je dus niet misleiden als iemand anders al verder is dan jou.

Haal hier de positieve dingen uit en sla deze voor jezelf op. Als je niet assertief bent geeft dat niet. Als je een cursus assertiviteitstraining volgt, leer je al snel hoe je met bepaalde situaties om moet gaan. Deze training geeft jou een stabiel gevoel.

Assertief gedrag

Assertief gedrag kan een aangeboren iets zijn, maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Als jij dit bezit zou je dus in staat zijn om anderen, die dit niet hebben, te helpen. Ben je niet zelfverzekerd, niet assertief, dan is dit in alle gevallen aan te leren. Tenminste als je hier voor open staat.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *