Onzeker voelen

Onzeker voelen is nooit fijn. Als je hier mee om kunt gaan en geen negatieve gevolgen aan over houdt kun je iemand anders die dit niet kan mee helpen, hoe jij dat doet. Voorbeelden en ervaringen kunnen bijdragen aan een optimistische manier, om te genieten van het zeker voelen in het leven.

Persoonlijk begeleider

Een persoonlijk begeleider helpt jou direct met de problemen die jij hebt. Hij of zij brengt, samen met jou natuurlijk, in kaart waar aan gewerkt moet worden. Alles gaat in overleg. Wekelijks kun je afspreken om een evaluatie in te plannen. Zo’n vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht. Je hoeft dus nooit bezorgd te zijn dat er ook maar iets bij een ander terecht komt. Je kunt je volledig openstellen.

Positief gedrag belonen

Door iemand een compliment te geven zal je zien dat dit een positieve werking zal hebben. Je kunt altijd wel hameren op de negatieve punten, maar dit werkt averechts. Iedereen heeft een schouderklopje nodig, ook jij! Probeer je dus eens in te leven in de andere zijn gevoelens. Zijn of haar standpunt is daarbij heel belangrijk. Doorslaggevend hierbij, is wat jij daar mee doet. Geef eens wat weg en je zult zien dat je er het dubbele voor terug krijgt.

Negatief gedrag negeren

Hoe stel jij je op tegenover iemand? Sta je ergens voor open of loop je overal voor weg. Je kan negatief gedrag negeren, maar je kan hier ook tegen ingaan. Om iemand er van te overtuigen dat dit niet de juiste manier is, zo te denken. Ik lees verschillende artikelen dat het zo lang mogelijk negeren van negatief gedrag goed zou zijn. Vooral bij kinderen zou dit de beste methode zijn. Zelf heb ik mijn twijfels hierover. Ik denk eerlijk gezegd dat je beter herhaaldelijk moet aangeven te allen tijde positief te zijn. Met lachen en een beetje humor kom je al een heel eind. Een beloningssysteem werkt altijd!

Positief beloningssysteem

Wanneer een kind, in jouw ogen, iets verkeerd doet kun je hem of haar hier op attenderen. Geef kenbaar dat je dat niet accepteert. Als dit weer gebeurt mag je dit of dat niet vandaag. Bijvoorbeeld je mag niet meer op de Play-station of  computer. Dit is een soort chantage ik weet ‘t, maar werkt heel goed. Het is een soort positief beloningssysteem. Zo leert jouw kind wat wel en niet kan. Wat mij betreft moet je negatief gedrag dus nooit negeren.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *