Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness?

Mindfulness zorgt dat je bewust aanwezig bent in het huidige moment. Het is een vorm van therapie die ook wel aandachttraining wordt genoemd. Indien je vaak met je hoofd ergens anders zit, kan deze vorm van therapie je helpen om jouw gedachten er beter bij te kunnen houden. Het zorg voor meer rust in jouw hoofd zodat jouw gedachten meer gefocust zijn op de directe omgeving. Je piekert minder en zit beter in jouw vel.

Ons hectische leven

Doordat ons huidige leven steeds maar drukker wordt, ontstaat er ook steeds meer behoefte aan rust en focus. Alles moet tegenwoordig maar sneller en beter. Je stelt hogere eisen aan jezelf en neemt geen genoegen meer met minder. Door dit hectische leven ontstaat er ook steeds meer stress, zowel bij jezelf als bij jouw omgeving. Daarnaast word je gevoellozer voor prikkels van buitenaf. Bepaalde emoties, zowel positieve als negatieve emoties laat je niet meer toe door dit hectische leven. Je bent immers te druk met andere dingen om deze emoties toe te kunnen laten. Mindfulness zorgt voor meer rust in jouw leven en het zorgt ervoor dat je meer gefocust bent.

Voordelen van mindfulness

Ervaar jezelf ook veel drukte en stress in jouw eigen leven? Heb je het gevoel dat je soms afdwaalt omdat je teveel dingen aan jouw hoofd hebt? Dan kan het volgen van aandachttraining je hierbij helpen. Gebruikmaken van mindfulness levert namelijk vele voordelen voor je op. We noemen hier de belangrijkste voordelen:

  • Het zorgt voor meer rust in jouw lichaam waardoor stress afneemt
  • Je bent je bewuster van jouw eigen omgeving
  • Het zorgt voor meer productiviteit
  • Je voelt je gelukkiger zodat je meer van het leven kunt genieten
  • Het leert je genieten van de kleine dingen in het leven

Vooroordelen wegnemen

Mensen denken vaak in hokjes, iets is goed of slecht. Er is geen tussenweg. Je hebt eigen jouw oordeel al klaar zonder dat je het bewust bent. Mindfulness zorgt ervoor dat je niet te snel oordeelt. Bepaalde dingen in jouw eigen leven kun je namelijk niet veranderen, je zult moeten accepteren dat dit zo is. Acceptatie is het belangrijkste in jouw leven zodat je ook kunt leren genieten van de kleine dingen in het leven, die het leven zo mooi kunnen maken.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *