Wat is zelfvertrouwen

Wat is zelfvertrouwen nou eigenlijks?

  • Zelfvertrouwen is minder investeren in wat anderen van je vinden dan investeren in wat je van jezelf vindt.
  • Het duidelijk maken van jouw overtuigingen, of ze veranderen, gebaseerd op nieuwe informatie.
  • Zelfvertrouwen is het niet nodig vinden om jezelf te bewijzen aan anderen maar alleen aan jezelf. Want jij houdt jezelf aan hogere normen dan iemand ooit zal doen.
  • Zelfvertrouwen is bewust willen leven en het herkennen en kijken naar je gedachten en emoties.
  • Jezelf accepteren en weten wat je krachten zijn, maar ook vrienden worden met je mindere kanten.
  • Zelfvertrouwen is verantwoordelijkheid nemen voor je eigen emoties en acties, en niet van dat van anderen. Dit gaat nog weleens fout in relaties. Alleen jij kunt die verantwoordelijkheid nemen. Niet je partner, en andersom.
  • Zelfvertrouwen is duidelijk je visie en je mening geven als iemand het vraagt.
  • Zelfvertrouwen is weten welke kant je op wil in het leven. Je leven afstemmen op de essentie.
  • Zelfvertrouwen is eerlijk zijn naar anderen, naar jezelf en naar je karakter.

 

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen is niet altijd even gemakkelijk op te bouwen. Vooral tijdens de puberteit stellen we ons veel vragen omtrent wie we zijn, tot welke groep we horen. Maar zelfs na de puberteit kunnen we in contact komen met situaties die ons zelfvertrouwen doen wankelen. Aangezien iedereen een ander verhaal heeft, kunnen situaties door iedereen anders geïnterpreteerd worden.

Geen zelfvertrouwen meer

Wanneer je geen zelfvertrouwen meer hebt dan kom je vanzelf in een negatieve spiraal terecht, het ene negatieve is nog niet gebeurd of het volgende staat al weer voor je klaar. Je mist verjaardagen en feestjes omdat je te onzeker over jezelf bent. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren want iedereen is wel eens een keer down of depressief of gewoon in een slechte stemming. Maar wanneer je last hebt van een totaal gebrek aan zelfvertrouwen dan worden deze problemen structureel. En dat is nu net desastreus voor je! We raden je dan ook aan om direct actie te ondernemen om weer zelfvertrouwen te krijgen met onze cursus. Zo ben je er binnen no time en op eigen kracht weer snel bovenop. Denk positief en zorg voor een leven vol met vertrouwen in je zelf. Ga direct zelfvertrouwen vergroten met onze online cursus zelfvertrouwen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *